İSTANBUL ANADOLU ADALET SARAYI
Anadolu Adalet Sarayı

İstanbul Anadolu Adliyesi 8 ayrı bloktan oluşan yapısı ve 360.000 metre karelik kaplı alanıyla dünyanın en büyük adliyesi olarak tanımlanmaktadır.

Mülhakatları da dahil olmak üzere yetki alanında 14 ayrı ilçe bulunan adliye bünyesinde; 462 Hakim, 1 Cumhuriyet Başsavcısı, 17 Cumhuriyet Başsavcı Vekili, 275 Cumhuriyet Savcısı, 3835 Adli Personel, 336 Güvenlik Görevlisi, 308 Temizlik Personeli, 46 Teknik Personel ve 67 Danışma Görevlisi görev yapmaktadır.

Modern duruşma salonları, makam odaları, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Arabuluculuk ve Uzlaştırma Görüşme Odaları ile güvenlik birimlerine sahip olan adliye bünyesinde, Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanlığınca işletilen 2 adet market, 1 adet şarküteri, 2 adet hediyelik eşya reyonu, toplam 2600 araç kapasiteli açık ve kapalı otoparklar ile 1 adet araç yıkama birimi bulunmakta, bu birimlerin ticari faaliyetinden yılda (2018 itibariyle) 4.443.882 TL kar edilmektedir.

Yine Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'na ait 60 icra aracının adliye hizmetleri için kullanımından 1 yılda sağlanan gelir tüm adliyeler bazında bu faaliyetten sağlanan en yüksek gelirdir.

Bünyesinde 2 adet konferans salonu, 3 adet seminer salonu, birer adet sergi salonu, spor salonu, anaokulu, bay ve bayan kuaförü, lostra salonu, bay ve bayan mescidi, yöresel ürünler satış mağazası, telefon satış ve tamir merkezi, terzi, kuru temizleme birimi, bistro, kitapevi, kütüphane, 2 PTT şubesi, 2 ayrı banka şubesi, Sağlık Ünitesi, Kızılay Kan Merkezi ile Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü temsilciliğiyle faaliyet göstermektedir.

Adliyemize E-5 güzerhanında sefer yapan toplu taşıma hatları ve Kadıköy-Kartal Metrosu ile kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilmekte, özel araçları ile gelenler için ise toplam 2600 araç kapasiteli açık ve kapalı otoparklar bulunmaktadır.

Adalet Bakanlığı Mağdur Hakları Dairesi Başkanlığınca "Onarıcı Adalet" ilkesi çerçevesinde suç mağdurlarının haklarının korunup desteklenmesi ve ikincil örselenmenin engellenmesi amacıyla tüm adliyeler bünyesinde kurulması planlanan Mağdur Hakları Birimleri'nin ilk örneği de 08.04.2019 tarihi itibariyle İstanbul Anadolu Adliyesi'nde faaliyete başlamıştır.

Mahkeme Yönetim Sistemi kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı, Ceza ve Hukuk Mahkemeleri Ön Büroları Adliyemizde faaliyet göstermektedir.

Yine Mahkeme Yönetim Sistemi kapsamında kurulan ve Avukatlar ile Vatandaşlara hizmet veren Baskı Merkezi de Ön Bürolar ile entegreli bir şekilde çalışmakta olup, baskı ve çıktı konularında ziyaretçilerimizin işlerini kolaylaştırarak hızlandırmaktadır.